Actualități - Comunicate

Cinci oraşe pe harta Festivalului Filmului European

Cea de a 19-⁠a ediţie a Festivalului Filmului European (FFE) va avea loc în perioada 7-⁠31 mai în Bucu­reşti şi în alte patru oraşe din ţară. Organizatorii îşi respectă promisiunea făcută în 201p-374, adăugând pe harta festivalului oraşe noi. Astfel, în 2015, FFE debutează la Bucureşti şi va ajunge apoi la Craiova, Iaşi, Tîrgu-⁠Mureş şi Hunedoara.

Cinefilii vor avea ocazia să vadă peste 50 de producţii cinematografice (drame, comedii, filme biografice, documentare şi de animaţie) din 25 de ţări europene.

Programul proiecţiilor în fiecare oraş este:
7-⁠14 mai: Bucureşti
15-⁠17 mai: Craiova
22-⁠24 mai: Tîrgu-⁠Mureş şi Iaşi
29-⁠31 mai: Hunedoara.

În Bucureşti, proiecţiile vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Cinema Pro, fiind însoţite de întâlniri cu critici de film şi membri ai echipelor de producţie. Festivalul include şi o serie de evenimente conexe: con­certe, dezbateri, expoziţii, workshopuri.

Ediţia de la Craiova a festivalului va coincide cu inaugurarea Centrului Istoric al oraşului, urmând să aibă loc atât proiecţii în aer liber, cât şi proiecţii la Cinema Modern.

La Tîrgu-⁠Mureş, Festivalul Filmului European se desfăşoară concomitent cu „Zilele Tîrgumureşene”. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Arta.

La Iaşi, FFE îşi aşteaptă publicul la Casa de Cultură a Studenţilor.

Festivalul Filmului European va ajunge în acest an, în premieră, şi la Hunedoara. Proiecţiile vor fi găzduite la Castelul Corvinilor şi la Casa de Cultură.

„Selecţia acestei ediţii a Festivalului cuprinde două producţii româneşti în avanpremieră şi alte filme europene premiate. Dedicăm o secţiune specială producţiilor cinematografice din Republica Moldova şi Ucraina. Mă bucur că am reuşit să revenim la un parcurs naţional extins al festivalului, anul acesta cu cinci oraşe: Bucureşti, Craiova, Iaşi, Tîrgu-⁠Mureş şi Hunedoara”, declară Liviu Jicman, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi institutelor culturale europene de la Bucureşti, al Uniunii Cineaştilor din România, sub egida EUNIC Bucureşti.

Direcţia Comunicare a Institutului Cultural Român

Total 0 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button