Actualități - Comunicate

„SpectActor”

Apărut la finele anului trecut, numărul 3/2024 al revistei „SpectActor” este disponibil pentru iubitorii de teatru pe site‑ul Teatrului Național Craiova. În 80 de pagini documentate foto, redactorii și colaboratorii revistei vă dau întâlnire cu cele mai importante evenimente și spectacole de teatru ale Naționalului craiovean. „Săptămâna Purcărete” a fost evenimentul major al toamnei – spectacolele regizate de dl Purcărete sunt comentate de Marius Dobrin, Mihai Ene, Ana Andrei. Întâlnirile la care a participat dl Purcărete alături de colaboratorii săi, Vasile Șirli, Dragoș Buhagiar, Helmut Stürmer, Manuel Melo, dar și Constantin Chiriac, au fost moderate de Marina Constantinescu, Sebastian Vlad‑Popa, Octavian Saiu și au fost transcrise după înregistrările video ale acestora.

Mădălina Nica se ocupă de Festivalul „Theather Networking Talents”, ediția a VI‑a, desfășurată la începutul lunii iulie, Luana Neghea i‑a luat un interviu regizorului canadian Robert Lepage, prezent la Festivalul Shakespeare de la Craiova, iar Denisa Neațu a dialogat cu regizoarea Catinca Drăgănescu. Mădălina Nica scrie despre spectacol „Trilogia memoriei” (regia Radu Afrim), Ana Andrei cronichează spectacolul „Reconstituirea” (regia Catinca Drăgănescu), Marius Dobrin scrie despre spectacolul „Gertrude. Strigătul” (regia Denisa Hălăngău), iar Ada‑Maria Ichim se ocupă de albumul „Orestia”, fotografii din repetiția spectacolului regizat de Silviu Purcărete din 9 mai 1998 realizate de Dorian Delureanu. Puteți găsi în paginile revistei un fragment din cartea „Visul unei pasiuni: dezvoltarea metodei”, de Lee Strasberg (Editura Fundația Camil Petrescu, 2024), traducerea Adrian Buz. Lectură plăcută!

Nicolae Coande

Total 0 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button