Actualități - Comunicate

Regal cultural marca OFA UGIR la București

Patronatul Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor din România (OFA UGIR) a organizat, la WIN Gallery din București, evenimentul Renaissance – un regal cultural dedicat frumuseții, eleganței și leadershipului feminin. Peste 100 de reprezentante ale mediului antreprenorial, corporatist, diplomatic și din administrația publică au participat la un periplu cultural și artistic care a inclus vizitarea expoziției de pictură Valori și Virtuți, găzduită la WIN Gallery, recitalul sublim de poezie susținut de poeta Aura Christi și interpretările muzicale excepționale susținute de Emanuela Iulia Calei la harpă și Bianca Sumănariu la vioară, ambele instrumentiste fiind absolvente ale Universității de Muzică din București, cu un palmares impresionant în spectrul muzical.

Evenimentul a marcat și prezentarea activății patronatului OFA UGIR, care, de peste 4 ani, promovează creșterea importanței rolului femeii, susține antreprenoriatul feminin și sprijină inițiativele de afaceri care generează produse și servicii inovatoare, fiind un partener activ al instituțiilor statului în contextul dialogului social. Direcțiile de dezvoltare în care OFA UGIR sunt orientate către educație, sănătate, domeniul social, administrație și dezvoltare comunitară, proiecte europene, antreprenoriat, cultură și turism.

„OFA UGIR a apărut ca o necesitate, în momentul în care, după 20 de ani de antreprenoriat, am realizat că nici acum femeile nu sunt susținute cum ar trebui. Patronatul este cel care ne oferă posibilitatea să facem o schimbare prin dialogul permanent cu autoritățile centrale și locale în care suntem implicate. Azi sunteți parte a unui eveniment spectaculos care are menirea să arate că rolul de administrator sau director general într‑o companie nu exclude pasiunea pentru artă, cultură și frumos”, a subliniat Mirabela Miron, președinta OFA UGIR.

„Organizat în ziua echinocțiului de primăvară, evenimentul Renaissance se desfășoară sub semnul echilibrului, al unor noi proiecte de succes și al cooperării, pentru că împreună suntem mai puternice”, a declarat Mioara Iofciulescu, vicepreședinta OFA UGIR, președinta Academiei de Artă Handmade București și CEO Atlantis România, coordonatoarea și moderatoarea evenimentului. „În cei patru ani de activitate, OFA UGIR a atras peste 800 de membri, parteneri și colaboratori, a organizat 135 de evenimente constând în conferințe naționale și internaționale, sesiuni de training, campanii caritabile sau umanitare, la care au participat peste 8.000 de invitați în format fizic și aproape 1.200 de persoane în format online. Patronatul are filiale în 25 din cele 42 de județe ale României și a trecut granițele țării, fiind prezent în Republica Moldova, Croația și Regatul Unit al Marii Britanii, anul acesta urmând să fie deschise noi filiale în Europa”, a completat aceasta.

Domeniul cultural este o prioritate pentru patronatul OFA UGIR, care a susținut deja o serie de manifestări dedicate personalității sculptorului Constantin Brâncuși și care se concentrează acum asupra unor proiecte menite să contribuie la construcția unui brand de țară pentru România, coordonatoarea acestora fiind Camelia Botezatu, vicepreședinta OFA UGIR și președinta Emblematic România. „Este datoria fiecăruia dintre noi să fim emblematici pentru România, să facem lucruri care să conteze. Orice român care trăiește corect și frumos, care are grijă și respect pentru țara în care trăim este emblematic, a spus Camelia Botezatu. Brandul de țară include mai multe domenii, iar fiecare domeniu cuprinde mai multe proiecte menite să scoată în evidență valorile României. Lucrările tipărite sub egida Emblematic România se află în Biblioteca Vaticanului și în bibliotecile administrațiilor prezidențiale din întreaga lume, aducând asfel țara noastră în atenția mapomondului”, a completat aceasta.

Întregul concept al evenimentului fost creat în jurul lansării colecției vestimentare Renaissance by NovaK Couture, semnată de designerul Alina Novac, antreprenoare de succes ce activează în mai multe domenii și vicepreședinta OFA UGIR, coordonatoare a departamentului relații externe din cadrul patronatului. Colecția vestimentară lansată pe 20 martie 2024 reprezintă un omagiu oferit erei renascentiste transpusă în puterea și grația feminină, o uniune sacră dintre frumusețe și artă, ce ne invită la o sărbătoare a divinului feminin, pentru a celebra potențialul nelimitat al creației. Asemenea femeii OFA UGIR, care este o forță ce emană măreție și autoritate, fiecare piesă Novak Couture emană o energie puternică, îndrăznind să respingă conservatorismul și să exploreze noi forme artistice, prin simplitate, claritate, echilibru, ordine și armonie.

Cu o viziune inovatoare, Alina Novac este o susținătoare a eleganței clasice transpuse în contemporaneitate, inspirând și încurajând femeile să‑și exprime puterea interioară și frumusețea lor unică prin autenticitatea personalității și arta vestimentară. Colecția a fost prezentată de membrele OFA UGIR, femei extraordinare care au demonstrat ce înseamnă frumusețea, grația și eleganța prin atitudine, forță lăuntrică și spirit de echipă. „Este o încântare să văd astăzi cum viziunea mea despre artă și spirit ia o formă care trans­cende puterea gândului. Avem un patrimoniu cultural excepțional care se regăsește în fiecare doamnă prezentă aici, pentru că fiecare dintre noi este o ambasadoare a frumuseții și autenticității spiritului românesc”, a declarat Alina Novac.

Rochiile au fost accesorizate cu bijuterii din colecția FLORAL, aflată în patrimoniul Academiei de Artă Handmade București, lucrările prezentate fiind realizate manual din pietre semiprețioase, mărgele fine sau piele naturală, de unele dintre cele mai talentate membre ale Academiei: Anișoara Mușat din Galați, Victoria Semen din București și Adriana Câmpean din Sibiu. „Am fondat Academia de Artă Handmade București în anul 2021 cu scopul de a face cunoscută arta handmade din România în rândul publicului larg și de a promova artiștii și artizanii români prin expoziții tematice și consursuri de profil. Obiectivul principal este înființarea unui Muzeu Național de Artă Handmade în care să fie expuse lucrări de referință pentru acest domeniu și care să evidențieze evoluția tradițiilor și meșteșugurilor românești de‑a lungul timpului”, a declarat Mioara Iofciulescu.

Atmosfera de poveste a fost susținută de cadrul elegant, încărcat de artă și istorie, oferit de WIN Gallery. „Este o bucurie să fim gazde și ne onorează prezența atâtor doamne extraordinare. Dincolo de a fi o galerie de artă, vrem să devenim un punct de referință pentru evenimente deosebite, de la întâlniri sociale la prezentări de carte și seri muzicale, elevând periplul cultural. Împreună, vom porni în căutarea sensului și a sensurilor, acest exercițiu fiind cel care ne definește ca oameni și firul care ne leagă ca omenire”, a spus Irina Stoenescu, președinta WIN Gallery.

Evenimentul a fost transmis în direct și a beneficiat de suport tehnic din partea televiziunii Tele7abc, una dintre cele mai vechi instituții media din România, care și‑a reluat activitatea în 2021, oferind publicului o grilă de programe generaliste și conținut de calitate din domeniul economic, social, cultural, educativ sau politic.

■ Jurnalist

Maria Stanca

Total 1 Votes
0

Contemporanul

Revista Contemporanul, înființată în 1881, este o publicație națională de cultură, politică și știință, în paginile căreia se găsesc cele mai proaspete știri privind evenimentele culturale, sociale și politice din România și din străinătate. De asemenea, veți fi la curent cu aparițiile editoriale, inclusiv ale editurii Contemporanul, care vă pune la dispoziție un portofoliu variat de cărți de calitate, atât romane și cărți de beletristică, cât și volume de filosofie, eseu, poezie și artă.
Contemporanul promovează cultura, democrația și libertatea de exprimare.

The Contemporanul, founded in 1881, is a national journal for culture, politics and science, including reports on ongoing Romanian and international cultural, social and political events, as well as on quality books brought out by the Contemporanul Publishing in the fields of literature, philosophy, essay, poetry and art.

The Contemporanul Journal promotes culture, democracy and freedom of speech.

www.contemporanul.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button